NK'S TRIBUTE TO JACKSON

KUTSUTAAN

Jakki

VÄRI, SÄKÄKORKEUS

rautiaankimo, 170cm

SYNTYNYT

09.07.2009 FIN, nyt 7v

ROTU, SKP

suomalainen puoliverinen, ori

Please reload

PAINOTUS

kenttäratsastus

TASO

CCI/CIC4 ko. VaA me. 125cm re. 150cm

OMISTAJA

Savumäki (VRL-12808)

Please reload

† 27.06.2019 Jakki lopetettiin ähkyn vuoksi

Kuva © Inna

Huomaathan, että tämä on virtuaalihevonen!

Historiaa

tulossa

Luonnekuvaus

Jakki on perusluonteeltaan pirteä ja energinen ori, jonka kanssa kaikki pystyvät toimimaan. Hieman hellyyden kipeä ja huomion haluinen ori viihtyy hyvin muiden hevosten kanssa, eikä yritä napata johtajuutta itselleen. Jakkia pystyy taluttamaan löysemmälläkin narulla, eikä se yritä vetää ihmistä mihinkään. Joskus ori kuitenkin näyttää kauniita tanssiliikkeitään. Traileriin oripoika nousee vilkkaasti ilman suurempia epäröintejä ja matkustaminenkin sujuu hyvin.

Myöskään hoitaessa ei Jakki keksi mitään typeryyksiä, vaikka ei välttämättä paikallaan malta pysyä. Harjaaminen sujuu ongelmitta, kun kaviot nousevat helposti ylös ja pysyvät ylhäällä puhdistuksen ajan. Ori ei myöskään kutia mahan alta tai korvien takaa. Peseminen sujuu hyvin niin letkulla kuin myös sienellä ja ämpärillä, Jakki tykkää myös kovasti kesäisin tehdyistä uintireissuista. Orin varustaminen sujuu yleisesti myös ongelmitta. Suojat saa hevosen koipiin, satulan selkään, mutta suitsia laittaessa Jakki yleensä nostelee päätään. Kuolaimet se ottaa kuitenkin suuhun suhteellisen helposti.

Ratsastaessa Jakki on helppo. Sen kanssa on mukava tehdä töitä, koska ori toimii hyvin omalla moottorilla ja kuuntelee ratsastajansa apuja. Aluksi Jakki on usein kuitenkin todella jäykkä ja sen kanssa kannattaakin aina keskittyä siihen aluksi. Jakki omistaa tyypilliset puoliverisen pompottavan askellajit, ellei osaa istua oikein. Esteillä Jakilta löytyy virtaa ja siinä ratsastaja saa olla tarkkana, ettei ori kaahaa läpi esteradan. Onneksi ori pysyy varmasti hyppysissä. Maastossa Jakki on myös varma menijä. Se ei pelkää rasahduksia puskissa tai linnun yhtäkkistä liitoa turvan edestä. Siksi Jakki onkin todella hyvä kenttähevonen. Se ei maastoesteillä hätäile turhasta, vaikka vesiesteet sille välillä harmia tuottavat. Muuten ori pitää kyllä todella paljon vedessä pulikoimisesta.

Sukutaulu

I Martin Norwood

II Max Raphael

III tuntematon
IIE tuntematon

IE Carol Cesarina

IEI tuntematon

IEE tuntematon

E NK's Therese

EI Denis Fitz

EII tuntematon

EIE tuntematon

EE Katarine

EEI tuntematon

EEE tuntematon

tähän sukuselvitys

Jälkikasvu

09.09.2010 fwb-o. Suspicious Mind F, emä Emä
02.09.2015 fwb-t. Lady Love Myself, emä Little Minervous
08.01.2016 fwb-t. Foxtail Trivial, emä Esperance Mérida

Kilpailukalenteri

Villit sijoitukset

 

19.02.2016 Rinnstein, 140 cm - 2/7 

ERJ:n alaiset sijoitukset

27.03.2017 Viisikko, 140cm - 2/19

28.03.2017 Viisikko, 140cm - 2/19

29.03.2017 Viisikko, 130cm - 3/22

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now